Zienswijze

De gemeenteraden van de gemeenten Amsterdam en Weesp hebben op respectievelijk 22 januari 2020 en 6 februari 2020 het herindelingsontwerp gemeenten Weesp en Amsterdam vastgesteld. Hiermee is de formele herindelingsprocedure begonnen.

Van herindelingsontwerp naar herindelingsadvies

Het herindelingsontwerp ligt volgens de Wet algemene regels herindeling (Wet arhi) 8 weken ter inzage. In de periode van 7 februari 2020 tot en met 3 april 2020 kan iedereen een reactie geven op het herindelingsontwerp via een zienswijze.

De colleges van B en W van beide gemeenten beoordelen en verwerken de binnengekomen zienswijzen op het herindelingsontwerp in het herindelingsadvies, dat zij wederom voorleggen aan de beide gemeenteraden.

Bij het herindelingsadvies komt een reactienota met reacties van beide colleges van B en W op de binnengekomen zienswijzen. Naar verwachting zullen de gemeenteraden van Amsterdam en Weesp het herindelingsadvies in mei 2020 behandelen.

Meer informatie

Lees meer over de stappen en de verwachte planning inĀ Herindeling: stap voor stap.

Hebt u nog vragen over de gemeentelijke herindeling Amsterdam - Weesp? Kijkt u dan eens bij de veelgestelde vragen en antwoorden.